Welkom bij Villa Kanjel

Een sjieke locatie

Het terras met speeltuin is alweer twee jaar af. En ook het park ligt er mooi bij. Komende maanden wordt er gewerkt aan de bruggen, zodat ze weer veilig gebruikt kunnen worden door wandelaars. De villa zelf staat in de steigers. De werkzaamheden zullen nog even voortduren, maar dan kunnen we weer genieten van de locatie zoals vroeger de familie Regout dat deed.
Danielle Arends en Gerard van Rijn realiseren op dit moment stapsgewijs hun plannen voor het restaurant, de feestzaal, de gastenverblijven en de buitenspeelplaats.

Geschiedenis

In de landgoederenzone had groot-industrieel Regout voor zichzelf een groot landhuis ingericht om in de zomer te ontsnappen aan de drukke en in die tijd vaak stinkende stad. Villa Kanjel werd aan de overkant van de weg gebouwd als hotel met de naam Petite Suisse (vanwege de Zwitserse bouwstijl met overhangende daken), voornamelijk voor de zakelijke relaties van Regout.

Terug naar de roots

Villa Kanjel was oorspronkelijk gebouwd als hotel. Door de plannen van Danielle Arends en Gerard van Rijn krijgt het die functie terug. De landschapstuin werd destijds geheel in de tijdgeest van het einde van de negentiende eeuw als landschapstuin ingericht door tuinarchitect Gindra. De tuin en de prachtige bruggetjes uit die periode worden zorgvuldig gerestaureerd.

Woonhuis

Na de dood van Regout liet zijn dochter in 1880 de villa ingrijpend verbouwen door de Duitse architect Wilhelm Wickop en kreeg het zijn huidige naam. Hoewel het gebouw in de loop van de twintigste eeuw diverse functies heeft gehad is de oorspronkelijke staat bijzonder goed behouden.

Een sprookjesachtige omgeving

De villa, het koetshuis en de landschapstuin met bomenlanen en diverse bruggetjes zijn rijksmonumenten. De gebouwen blijven daarom zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat behouden en de landschapstuin zal weer de grandeur van vroeger hebben waardoor het een genot is om er doorheen te wandelen.

Nieuwsgierig?

Stuur ons een mailtje en reserveer uw tafel.
Drop us a note and let us know you're coming, we'll be happy to reserve a table for you.
Reserveer uw tafel